Jamie Olivers restaurang Fifteen

Något som jag verkligen kan rekommendera är att ni besöker Jamie Olivers restaurang Fifteen. Vi bokade bord (det gör du här)  några dagar innan vi åkte, och sedan så ringde dom från restaurangen och bekräftade att vi fått ett bord. Bordet var bokat till klockan 21:00 och efter att ha följt reseinstruktionerna så stod vi plötsligt framför Fifteen. Den ligger lite utanför stan, så förvänta er inte en restaurang mitt i smeten.
 
Till förrätt så åt jag en Burrata (för er som inte vet vad en burrata är så är det en slags buffelmozzarella) med ruccolasallad, sauterade persikor, mandelflarn samt en 12 årig balsamvinäger. Åh det var ju så gott! Persikorna smällte i munnen och har man smakat en riktigt buffelmozzarella så äter man inte vanlig längre. Nyttigt och fräscht och man blev lagom mätt.
 
Till huvudrätt så blev det en pastarätt med fläsk och nötkött. Det blev dock fail på den, den var SUPERGOD men jag hade förväntat mig en krämigare pasta á la Linn men det var mer som en köttfärsås. Det engelska språket ställde till det, hade  det stått "minced" innan så hade jag förstått. Pastan var perfekt al dente vilket man nästan aldrig får någonstans ute när man beställer pasta och självklart så åts hela upp!
 
Till efterrätt så åt jag en vanilj-basilika pannacotta med jordgubbar och balsamvinäger. Brukar själv göra en mörk chokladpannacotta med jorgubb & basilika salsa, samt en passions-cointreau sås som jag tycker är supergod. Basilika passar perfekt med jordgubbar och det blev en jättegod smak på vaniljpannacottan så jag ska allt pröva att göra denna efterrätt någon gång.
 
I alla portioner så var det mycket mat! Till detta så tog jag även ett vinpaket där dom valde ut vinerna efter maträtterna. Jag sa dock att jag inte var någon riktig vinkännare och då sa han att han inte skulle välja dom allra dyraste vinnerna. Vilket var schysst då jag tycker om vin men inte skulle känna skillnad på ett som var mycket dyrare. För alla dessa rätter (6st) så fick vi betala 107 pund vilket inte alls är mycket pengar.
 
Det var proffsig service, ett tips om ni ska dit och äta. När ni bokar bord så säg till att ni vill sitta på den nedre våningen. Där är det öppet kök så man ser in när dom lagar maten, vilket jag tror kan vara ganska så spännande..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer