Boracay

Efter våran vistelse på Malapascua så flög vi vidare mot Boracay, dit vi skulle ha åkt från första början. Återigen det här med att resa när planerna helt plötsligt ändras, haha. Vi saknade iallafall lite människor för att det var så himla lugnt och stilla på Malapascua. Helt underbart, visst! Men tillslut så kommer man till den punkten då det börjar bli tråkigt, och i nästa sekund så vet man inte vad man hade förens det är borta.
 
Om man åker till Boracay så är det bra att veta att det är uppdelat i 3 stationer: station 1, station 2 och station 3. Vi bodde på station 2, och man skulle kunna säga att det är precis i mitten på den långa stranden som heter White Beach. Station 3 är mer för backpackers, där är det lugnt och det finns inte så mycket restauranger. Station 1 är lyxigt värre! Vi kände att station 2 passade bra, och vi bodde ändå en gångpromenad från alla uteställen så det var inget vi stördes av på kvällarna.
 
Vårat hotell låg nästan precis vid stranden, 2 min promenad ner och man såg även vattnet från hotellet. Jag själv blev lite besviken, för white sand beach har rankats som en av de vackraste stränderna i världen. Jag personligen har sett mycket vackrare stränder, kan ha berott på att det låg alger längs strandkanten så alla vackra kort var fulla med gröna alger. Eller jo, det är klart att det var vackert, fast inte det vackraste jag har sett. Jag har blivit lite bortskämd, jag erkänner.
 
På Boracay så fanns det en massa att sysselsätta sig med, det märks att de har tagit vara på turismen och det fanns allt från båtaktiviteter till en massa olika restauranger, till en shoppinggata. Det fanns även en hobbit restaurang där det endast jobbade dvärgar (?).
 
Min favorit var matmarknaden D´tilipapa och det är verkligen värt ett besök där om man är på Boracay! Som en stor matmarknad med färsk fisk, kött och kyckling och brevid så fanns det grönsaksbodar där man kunde köpa grönsaker till maten. Så man köpte det man var sugen på och runt själva marknaden så fanns det restauranger som tillagade maten man lämnade in och så betalade man för tillagningen. Så himla gott och mysigt att sitta där och på restaurangerna så sålde de även ris och dricka till maten. Perfekt då man kunde bestämma sin måltid själv och hur man ville ha den tillagad.
 
Annars resten av tiden så hade vi bara semester och åkte på en båttur runt öarna, åkte upp till Puka bech och checkade läget, solade och tog det lugnt innan vi åkte vidare mot Manilla och lite shopping innan hemfärden till Sverige igen.
 
 
 
 
Boracay, philipphines, filippinerna, travel, paradise, resa,
0 kommentarer