Mayaruinerna Tulum

Idag så bestämde vi oss för att åka till Mayaruinerna i Tulum. Från början så hade vi tänkt åka klockan sju på morgonen, men vi kom inte upp förens klockan åtta. Det är ju trots allt semester!

Vi valde att åka till Mayaruinerna själva istället för att boka in oss på någon tur med en massa människor. 

Eftersom att vi bor så nära busstationen så gick vi bara dit och köpte biljetter till Tulum, tur som vi hade så gick det en buss direkt till ruinerna så det blev helt plötsligt ännu enklare, och vi slapp dessutom ta en taxi sista biten. Tur och retur så kostade hela resan 105 svenska kronor, och vi slapp även den stress som det kan bli när man är många och åker i en grupp. 

Väl framme så kan man boka in sig på guidade turer om man känner för det. Entrèn till själva nationalparken kostade ca 30 svenska kronor, och det är fritt fram att gå runt som man vill. Det finns även lite lättare information på engelska framför de flesta ruinerna om man undrar vad man tittar på. Blir man för varm? För det var verkligen varmt, så kan man även svalka sig i havet.

Vi avverkade ruinerna på någon timma, för det enda vi ville göra var att bada, man svettades nästan ihjäl. När vi väl kommer fram till stranden så visar det sig att det är samma underbara strand som vi åkte till i förrgår, nämligen Paraiso. Så dagen hade inte kunnat sluta bättre med häng på den absoluta favoritstranden här i Mexico (än så länge).
 
Nu sitter jag på bussen tillbaka till Playa Del Carmen, dagens uppdrag blir att boka bord till nyårsmiddagen. 
Vi hörs sen! 

Mayaruinerna

Mayaruinerna

Stranden Paraiso

maya ruins mexico tulum
0 kommentarer