Budapest

Sitter på tåget mellan Södertälje Syd och Skövde. Precis hemkommen från Budapest. Vilken vacker stad. Vet inte riktigt vad jag hade tänkt mig, men det vsr långt över förväntan. Det kändes lite som en blandning mellan Italien och Paris.

Vi hyrde en lägenhet brevid synagogan i de judiska kvarteren. En perfekt gata att bo på om man vill ha nära till uteställena. De fanns många uteställen och restauranger inom 5 min promenadavstånd, även den populära ruinpuben Simpla Kert låg nära. (Ett måste om man åker till Budapest)

Första dagen så gick vi in i en riktig turistfälla, ni vet när man har gått lite för länge och när man är lite för hungrig för ens bästa och så hoppar man in på första restaurangen man ser. Känner ni igen er? Vi hamnade iallafall på en dålig restaurang, med äcklig mat. Det misstaget gjorde vi inte om något mer.

Vi hann med en hel del sightseeing, vi var uppe på Gellért Hill och kollade på den fina utsikten. En visit på slottet, vi badade på ett utomhusbad, var förbi minnesmonumentet med skorna, sen så har vi mest njutit av semester, bubbel och god mat. Ena dagen gick vi 2 mil (!) så jag var tvungen att köpa ett par riktiga gymnastikskor, haha.

Top 10 Budapest:

1. Gellért Hill (upp och se på den fina utsikten, finns även en bergskyrka på vägen upp).
2. Slottet.
3. Besök ett bad. (Gammaldags badhus med en massa olika pooler, både varma och kalla).
4. Szimpla Kert - en bar som måste upplevas.
5. For sale - en restaurang med livemusik, massa lappar överallt och mängder av jordnötter som man får skala och slänga över axeln. En härlig atmosfär, om än lite stressigt!
6. Äta en massa gulashsoppa.
7. Shoppa - billig valuta.
8. Besöka marknaden - en marknad med frukt, kött och annat krimskrams. God Langos på våning 2.
9. Kolla upp bra restauranger på Tripadvisor - eller gå på rekommendationer.
10. Njut av att vara på weekend.

0 kommentarer