Stormen Sandy värre än Irene?

För lite mer än ett år sedan så satt jag i min säng på hotellet i New York och väntade på att stormen Irene skulle slå till.

Ingen visste egentligen hur kraftig hon skulle vara, hur snabbt hon skulle komma, hur snabbt hon skulle gå över eller hur mycket oreda hon skulle ställa till med? Det enda vi visste var att det var dumt att gå ut och att tunnelbanorna hade stängt för första gången någonsin sedan de byggdes!

Dagen innan Irene förväntades komma så gick vi runt i central park men när det sedan ösregnade så mycket att vi blev blöta ända in till underkläderna så bestämde vi oss för att gå tillbaka till hotellet igen. Påväg hem så passerade vi en mataffär där kön ringlades lång, vi bestämde oss för att ställa oss i kön för att köpa lite nödproviant för vi visste ju inte hur länge vi skulle behöva sitta på hotellet och vänta ut Irene.

Vi gick gata upp och gata ner för att leta ficklampor, och hittade vi en ficklampa så fanns det inga batterier. Hela manhattan hade slut på batterier. Vi köpte iallfall ett jättedyrt paraply som höll i fem minuter. Gick iväg och satte oss på närmsta pub där det fanns folk och drack öl. Folk verkade glada och hade kul, men ju längre kvällen gick dessto mindre folk blev det i lokalen. Vi strosade hem igen och gick och la oss.

Kommer ihåg att jag tänkte flera gånger den natten att tänk om huset går sönder när Irene kommer.
NÄR IRENE KOMMER, NÄR KOMMER HON?

Dagen därpå så insisterade jag på att ställa klockan jättetidigt för att gå upp så att jag var vaken när Irene kom. Vi gick ner till kiosken och köpte frukost som bestod av pannkakor och kaffe, satte oss i sängen och väntade på Irene. Slog på tv:n kollade på nyheterna och bara väntade, väntade och väntade på Irene. Väntade på all kaos som skulle uppstå och allt regn och elände.

Timmarna gick och Irene avtog. Tur var väl det, i zon a och b var det översvämmningar men inte så mycket mer än så, i zon c där vi bodde hände ingenting. Senare på dagen gick vi ut och tog en manikyr som om ingenting hade hänt.

Tänker på alla som bor i NY, som semestrar och som är rädda ikväll. Jag hoppas innerligt att stormen Sandy är lika snäll som Irene. Det är svårt att förbereda sig för något som man inte har en aning om hur det ska sluta. Jag hoppas att alla skriverier, media och sånt inte är så allvarligt som det låter.
Jag håller tummarna!

 

 

 

 

 

0 kommentarer